• brochure laten ontwerpen door Creabron

BROCHURE ONTWERP

Voor Bakeplus uit Haaften

De marketing manager van Bakeplus was op zoek naar een creatief, (foody like) persoon voor het personaliseren van verschillende facetten binnen hun bedrijf zoals de huisstijl, vormgeving van brochures (gericht op het ambacht met name brood en ijs), beursinrichting etc.

Heel leuk dat ze bij Creabron terecht zijn gekomen. Laten wij nou alle grafische onderdelen die hierboven genoemd worden in huis hebben en daar met veel passie en plezier elke dag mee bezig zijn.

We hebben kennis gemaakt en de wensen besproken. We zijn begonnen met de start van een passende huisstijl, zodat we die in alle gewenste onderdelen konden doorvoeren. Daarna zijn we verder gegaan met dit geweldige softijs brochure ontwerp.

Waar wij op letten bij een brochure ontwerp

 • Juiste doelstelling
 • Goed design
 • Huisstijl doorvoeren
 • Beeld en tekst in de juiste verhouding

Een aantal voorbeelden van ontwerp tot realisatie

kaft-a4-brochure-bakeplus-creabron
 • Brochure opmaak en realisatie

  Twee mooie brochures. Eén voor de presentatie van de nieuwe softijs producten van Bakeplus. En een biscuitfolder met alle ijshoorntjes die ze in hun assortiment hebben. Allebei in dezelfde stijl met een stevige, glanzende kaft zodat de foto’s er mooi uitspringen. 22 pagina’s inhoud.

brochure-ontwerp-bakeplus-creabron
 • Binnenzijde brochure

  We hebben het feestthema terug laten komen door middel van eigen fotografie, maar ook gedeeltelijk met stockfoto’s uit een beeldbank. Het is toch voor bijna iedereen een feestje als je een ijsje eet…?

ijsje-photoshop-creabron
 • Resultaat photoshop

  De klant had zelf veel foto’s aangeleverd die niet optimaal van kwaliteit waren. Gelukkig is er veel mogelijk binnen Photoshop en hebben we de klant toch blij kunnen maken met een mooi, verfrissend resultaat. Het kostte wel wat meer tijd, maar dan heb je ook wat, toch?!

Zoek jij ook een creatief verlengstuk van je marketingafdeling? Iemand die met je meedenkt en creatieve oplossingen eigen maakt? Laten wij dan ook eens kennismaken!

Het ontwerpproces van de softijs brochure

De brochure moest sfeervol worden vormgegeven, mensen mogen er hongerig van worden. Een professionele uitstraling, maar het hoeft niet té hip en trendy te worden. We hebben samen gebrainstormd en gekeken naar welk thema het beste zou passen bij de nieuwe huisstijl en het product. We kwamen tot de conclusie dat een ijsje eten toch altijd weer een feestje is…  En ja, toen was het een feit, we maken er een feestelijke brochure van!

De productfotografie werd door het bedrijf intern aangeleverd en de sfeerfotografie mag d.m.v. stockfoto’s.

Waarom Creabron?

 • Creatief
 • Rebels
 • Enthousiast
 • Aandacht voor het werk
 • Betrouwbaar
 • Respectvol
 • Ondernemend
 • Nauwkeurig
brochure-ontwerp-bakeplus-creabron

Door stockfoto’s te combineren met eigen productfoto’s hebben we een verrassend feestelijk resultaat weten te creëren. Bekijk de softijs brochure in PDF vorm online.

Bescuit-brochure-Bakeplus-creabron

Later kwam er ook nog een biscuit brochure met alleen de ijshoorntjes. Het mocht wel bij elkaar horen, maar de producten moesten hier meer opvallen dan de feestelijke sfeer. Benieuwd naar het resultaat van de biscuit brochure?

Huisstijl belangrijk?

In eerste instantie vonden ze het niet nodig om de brochure in dezelfde stijl als de huisstijl te laten ontwerpen. Ik heb ze toch sterk geadviseerd om eerst met de huisstijl aan de slag te gaan en de huisstijl in lijn door te trekken naar de andere ontwerpen. Ze zijn natuurlijk niet voor niets met een creatieve professional aan de slag gegaan! Daar kwam dus het moodboard om de hoek kijken.

MOODBOARD-brochure--bakeplus-creabron

Moodboard voor een professioneel brochure ontwerp

Om tot een juist ontwerp te komen, maakt Creabron vaak eerst een moodboard met de juiste kleurstelling, vormen en lettertypes die nodig zijn om een professionele brochure te maken.

We kunnen wel snel iets in elkaar zetten, maar dan heb je misschien geen verfrissende uitstraling en is er ook geen ruimte om het helemaal naar wens te maken. Als we het meteen goed mogen aanpakken, kunnen we het ook beter samen fine tunen. Zo krijg je een ontwerp dat bij je bedrijf past en waar je met trots mee rond durft te lopen.

Het is misschien op het begin iets meer investeren, maar zo kunnen we je wel garanderen dat we achter ons product en realisatie staan en jij ook!

brochure-ontwerp-bakeplus-creabron

Begin dit jaar kennis mogen maken met Anke en we hebben samen een aantal projecten (brochures, leaflets, modulaire prijskaart) aangelopen op creatief gebied. Een positieve ervaring. Anke is goed bereikbaar en biedt de extra ondersteuning die je nodig hebt. Ze denkt met je mee en doet dát stapje extra om het doel te bereiken. Zeker aan te raden.

Yvonne Vermeulen
Marketing Manager

In ons portfolio staan meer voorbeelden van ontwerpen en grafische vormgeving.
Let op: elk bedrijf is anders en heeft een andere boodschap naar de klanten, dus kijk niet alleen naar wat je mooi vindt, maar laat je inspireren en neem dan vrijblijvend contact op met Creabron.

De kracht van Creabron

De kracht van Creabron is het overbrengen van de eigenschappen van een bedrijf, dienst of product op een creatieve manier. Bij een kennismakingsgesprek willen we zoveel mogelijk weten over je bedrijf en de doelstelling. Heb je zelf al nagedacht over onderstaande vragen?

• Heb je al een logo of huisstijl?

• Wat wil je bereiken met een (nieuwe) brochure?

• Kun je zelf teksten en beeld materiaal aanleveren of heb je graag dat wij dat voor je doen?

Geen antwoord op de vragen? Geen probleem, dan gaan we samen op zoek naar het juiste antwoord.

Creabron regio Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen

Creabron heeft haar designtafel in het kenniscentrum van Kwaaijongens in het (dorpje) Zeeland. Ongeveer 40 minuten van Haaften af. Onze passie is om met beeld, kleur en lettertypes een commercieel beeld te creëren.

We richten ons voornamelijk binnen de regio Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. Daar ligt Zeeland, Uden en Oss mooi tussenin. We vinden het prettig als de afstand niet meer is dan 45 minuten. Dat is lekker praktisch voor een kopje koffie en om even te sparren. Maar ook om de eerste ontwerpen live te presenteren of materiaal keuzes door te spreken. Buiten brochure ontwerpen, maken we ook logo ontwerp en huisstijlen en andere grafische elementen zoals flyers, spandoeken, autobelettering, signing pand enzovoort. Daarnaast maken wij in samenwerking met Kwaaijongens websites, webshops, verzorgen we de hosting en zorgen wij voor SEO optimalisatie. Juist omdat wij de ondernemer graag een compleet pakket willen aanbieden! Voor snel contact bel: 06-49602692.

Grafisch vormgeving op maat

Creabron kan voor jou alleen het mooiste maken, nadat we met elkaar in gesprek zijn geweest om jouw verwachtingen te inventariseren.

We maken alle grafische vormgeving op maat.