SOCIAL MEDIA ONDERSTEUNING ZEELAND

Social media ondersteuning voor het Dorpshuis in Zeeland (nb)

Compleet ontzorgen

‘Voortvarend aan de slag’, dat is samengevat wat de dragersgroep van het Dorpshuis Zeeland voor ogen had. Samen, met jong en oud, vormgeven aan iets wat al heel lang bovenaan de wensenlijst staat van de Zeelandse gemeenschap.
Een dorpshuis van, voor en door Zeelanders.
De dragersgroep bestaat uit een brede vertegenwoordiging van de Zeelandse bevolking en gebruikers van de diverse accommodaties die er nu in Zeeland zijn.

Om alle Zeelanders te kunnen bereiken hadden ze een logo, huisstijl, website en social media kanalen nodig om daar hun proces te kunnen vertellen en laten zien. Zodat heel de gemeente Zeeland erbij betrokken kon zijn.

Doordat de dragersgroep uit vrijwilligers bestaat en niemand verstand had hoe je Facebook actief kunt inzetten om meer bereikbaarheid te krijgen hebben ze besloten om die taak uit te besteden aan Creabron in samenwerking met Kwaaijongens.
We hebben een communicatie groepje samengesteld die ons de belangrijkste informatie aanleverden om zo passende berichten te kunnen maken. Zowel beeld als tekst werden door ons gerealiseerd.

WAAR WE OP LETTEN BIJ SOCIAL MEDIA ONDERSTEUNING

 • Passend bij het bedrijf (stichting)
 • Herkenbaarheid uitstralen
 • In contact/gesprek met de doelgroep

Een dorpshuis van, voor en door Zeelanders

Doordat we het logo, de huisstijl en website ook al hebben mogen maken kende wij de dragersgroep en hun doelstellingen al voor een groot gedeelte waardoor we de social media ondersteuning ook makkelijk konden doorzetten.

Maar voor andere bedrijven waar we de ondersteuning voor doen is het belangrijk dat we ons verdiep in het bedrijf, product of dienst voordat wij aan het project gaan beginnen. Het is ook van belang dat we op de hoogte blijven en een vast contactpersoon hebben waar wij de nodige informatie van krijgen om die vervolgens weer te gaan promoten.

Dorpshuis-Zeeland-webdesign-creabron

3 Belangrijke uitgangspunten

 1. Zoveel mogelijk bereik creëren met berichten die Zeeland aanspreken
 2. Gemiddeld om de 2 dagen een bericht posten informatief / leuk / link naar website
 3. Alle elementen die getoond worden vormgeven in de huisstijl van het Dorpshuis om herkenbaarheid te realiseren.
Weet jij al hoe je social media kan inzetten voor jouw bedrijf? Creabron begeleid en maakt samen met jou een plan om jouw doelstelling te bereiken. Daarlangs zorgt ze voor herkenbaarheid en professionaliteit binnen je social media.

Aan de slag

creabron-social-media-ondersteuning-dorpshuis-zeeland-post-1

We hebben samen met de communicatiegroep een contentkaleder opgesteld met wanneer we wat kunnen gaan plaatsen en hoeveel berichten dat dan ongeveer zullen gaan worden tot een bepaalde periode.

Dit is van belang om de berichten goed te kunnen voorbereiden maar ook om een duidelijk budget vast te kunnen stellen zodat de klant ook weet waar hij aan toe is.

Een voorbeeld

creabron-social-media-ondersteuning-dorpshuis-zeeland-post-2

We monitoren de berichten op bereik, reacties en deelacties. We hebben inzicht op het gedrag van de volgers waar we weer op kunnen inspelen met de juiste berichten op het juiste moment te plaatsen.

Bij deze opdracht heeft Creabron ook alle grafische vormgeving zelf gedaan maar soms leveren klanten mij ook beeldmateriaal aan zoals bijvoorbeeld foto’s van bepaalde gebeurtenissen of producten waar we dan online weer op kunnen inspelen.

Resultaat

We hadden in een paar weken tijd een mooi gemiddeld bereik van 1000 a 1500 mensen met een aantal uitschieters ertussen van berichten waar mensen op reageren of massaal delen.
De dragers hadden ongeveer 2 maanden de tijd om ervoor te zorgen dat ze een goed uitgewerkt plan hadden hoe hun een Dorpshuis voor Zeeland voor ogen hebben. Met alle activiteiten, uitstraling, lokatie en doelgroep erin verwerkt. Dat hebben we in samenwerking ook zo laten zien op Facebook en in persberichten op de website. Want het was belangrijk dat heel de gemeente Zeeland achter het plan van een nieuw Dorpshuis staat.
In de raadsvergadering van donderdag 8 februari 2018 besloot de gemeenteraad van Landerd het Dorpshuis te ontwikkelen en te ondersteunen.
Nu kan de dragersgroep door met hun ontwikkelingen en iedereen die op de hoogte wil blijven volgt de Facebookpagina van Dorpshuis Zeeland

CREABRON REGIO UDEN, OSS EN NIJMEGEN

Creabron heeft haar designtafel in (dorpje) Zeeland vlakbij Uden. Onze passie is met beeld, kleur en bepaalde lettertypes een commercieel beeld creëren.

We richten ons op de regio Den Bosch, Oss, Uden, Nijmegen en Eindhoven. Wij zijn ook daarbuiten actief, maar toch vinden wij het prettig als je wat meer in de regio zit. Dat is lekker praktisch voor een bak koffie en om even te sparren. Buiten social media ondersteuning maken we ook logo ontwerpen, huisstijlen en andere grafische elementen. En in samenwerking met Kwaaijongens maken we ook websites, webshops, hosting en SEO (zoekmachine optimalisatie). Gewoon omdat we de ondernemer graag een compleet pakket willen aanbieden!  Voor snel contact bel:

06-49602692

Waarom Creabron?

 • Creatief
 • Rebels
 • Enthousiast
 • Aandacht voor het werk
 • Betrouwbaar
 • Respectvol
 • Ondernemend
 • Nauwkeurig
In onze portfolio staan meer voorbeelden van social media ondersteuning.
Let op: elk bedrijf is weer anders en heeft een andere boodschap naar de klanten dus kijk niet alleen naar wat je mooi vindt maar laat je inspireren en neem dan vrijblijvend contact op.

De kracht van Creabron

De kracht van Creabron is het overbrengen van de eigenschappen van een bedrijf, dienst of product op een creatieve manier zowel online als offline.

 • Wil jij online meer aanwezig zijn maar weet je niet hoe?
 • Heb je al een herkenbare huisstijl of uitstraling van je bedrijf? Om het juiste vertrouwen te wekken bij jouw doelgroep.
 • Heb je doelgroep al inzichtelijk? En weet je al hoe en wanneer je ze het beste kan bereiken?

Bij een kennismakingsgesprek bespreken we waarom je op social media actief wil zijn en gaan we het hebben over je bedrijf en doelstelling. Heb je zelf al nagedacht over onderstaande vragen? Als je er geen antwoord op hebt is ook geen punt dan gaan we samen opzoek naar de juiste antwoorden.

• Wat wil je online gaan bereiken? Meer verkoop, bereik of communiteit

• Heb je voorkeur voor een social media kanaal?

• Hoeveel tijd ben je zelf bereid om wekelijks erin te investeren ?

Social media content kalender

Creabron ondersteund jou op maat, wat past bij je bedrijf en hoort bij het juiste social media kanaal. We kunnen op verschillende vakgebieden aanvullen zoals inspiratie, advies en begeleiding voor de juiste berichten te plaatsen, een content kalender, het juiste beeldmateriaal, teksten en het complete pakket uit handen nemen en uitvoeren zoals gewenst.