• flyer-ontwerp-corona-Creabron-2020
 • flyer-ontwerp-corona-Creabron-2020-1

FLYER ONTWERP EN UITVOERING

Wil je zelf een mooie flyer maken, maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Creabron helpt je met de vormgeving en uitvoering.

Alleen een ‘mooie flyer’ is niet genoeg. De ontvanger bepaalt namelijk al in een paar seconden of hij iets met de flyer doet. Het is dus belangrijk daarop in te spelen en het optimale resultaat eruit te halen.

Waar wij op letten bij een flyer opmaak

 • Juiste doelstelling
 • Goed design
 • Huisstijl doorvoeren
 • Teksten kort en krachtig
 • Opvallende call-to-action

Een aantal voorbeelden van ontwerp tot realisatie

flyer-ontwerp-fysiopark-Creabron
flyer-folder-ontwerp-Creabron-2020-2
folder-ontwerp-bersselaar-groen-Creabron

Doel van de flyer

Het is belangrijk om van te voren te weten wat je wilt bereiken met je flyer.
Als het doel duidelijk is, kunnen we de flyer effectief maken.
Wil je een flyer voor:

 • Naamsbekendheid met je logo, adresgegevens en eventueel een huisstijl?
 • Een dienst, product of actie verkopen?
 • Laten zien wie je bent en wat je doet?

Als we bovenstaand doel weten, kunnen we rekening houden met de vormgeving.
Het is ook niet erg als je bovenstaande antwoorden nog niet hebt, want dan bespreken we dat eerst samen.

Een goed design van je flyer

Een goed design zorgt voor een groter effect. Creabron werkt met de grafische opmaak-programma’s van Adobe. Wij werken graag jouw idee, wens of schets uit in het juiste design. Vormgeving is erg belangrijk bij het maken van een flyer. Creabron zorgt niet alleen voor de juiste vormgeving van een goed design, maar ook voor het juiste drukbestand en de juiste drukwerk kwaliteit.

Waarom Creabron?

 • Creatief
 • Rebels
 • Enthousiast
 • Aandacht voor het werk
 • Betrouwbaar
 • Respectvol
 • Ondernemend
 • Nauwkeurig
SAMEN-zichtbaar-blijven-2

Foto’s of een grote afbeelding laten je flyer opvallen

Heb je al mooie foto’s die we kunnen inzetten, denk je? Laten we eens kijken of we daarmee het opvallende doel kunnen behalen wat we voor ogen hebben. Bijvoorbeeld een foto van je dienst of product. Het is belangrijk om je in jouw doelgroep te verplaatsen. Wat vinden zij leuk of mooi? Of wat zal ze aanspreken?

Heb je nog geen mooie foto’s? Dan kan mijn collega fotograaf Sharon Willems die voor je maken. Natuurlijk kunnen we ook een blik in de beeldbank werpen, wellicht vinden we daar een goede foto die past bij je doelstelling.

Het is wel belangrijk dat die foto of afbeelding van hoge resolutie is om de juiste kwaliteit te kunnen waarborgen.

folder-ontwerp-grafische-vormgeving-Creabron

Teksten kort en krachtig

Het is de kunst om met zo min mogelijk woorden zoveel mogelijk te vertellen.
Krachtige titels en korte alinea’s trekken de aandacht en verleiden de ontvanger van de flyer om verder te lezen. Vind je teksten schrijven net zo lastig als Creabron? Geen probleem! Wij werken heel fijn samen met een tekstschrijver uit het team van Kwaaijongens. Zij helpt je graag bij het redigeren of schrijven van je tekst. We zorgen dat de tekst actief leest, zodat je de lezer activeert.

Wat is nou een goed flyer ontwerp?

De juiste vormgeving van beeld, lettertype, hoeveelheid tekst en kleuren maakt het ontwerp vaak goed. Het zorgt voor symmetrie en vergroot de leesbaarheid van de flyer. Vaak ben je geneigd de hele flyer vol te proppen met teksten en afbeeldingen, niet doen! Bij een flyer is minder juist vaak meer. Zorg dat de lezer nieuwsgierig wordt naar meer! We sturen de lezer van de flyer naar de gewenste locatie waar meer informatie of contact te vinden is. Daarom is die juiste doelstelling nodig.

Formaat en het juiste papiersoort

Een flyer kan in verschillende formaten geproduceerd worden. Ook hier kijken we eerst naar de doelstelling van de flyer. Hoeveel informatie moet erop komen te staan? Voor en achterkant? Ga je de flyer uitdelen of ophangen?

Het papiersoort bepaalt ook deels de uitstraling van de flyer. Ga je voor stevigheid, glans of een matte variant? Moet het milieuvriendelijk papier zijn of juist heel chique papier? Het kan allemaal.

Als je twijfelt over welk papiersoort bij jouw bedrijf past, kom gerust een langs. Dan bladeren we samen door de stalenboeken van mogelijkheden.

Actie – reactie

Het doel van je flyer is meestal dat de ontvanger iets moet gaan doen. Contact opnemen, het product kopen of de website bezoeken voor meer informatie.

Daarom zorgen we voor een duidelijke call-to-action op de flyer. Denk aan het telefoonnummer in een opvallende kleur of vlak, de verwijzing naar de website extra op laten vallen of het product met kortingscode juist op laten vallen. Wat het doel van je flyer ook is, wij weten er raad mee!

Creabron geeft het vorm

Heb jij nu ook zin om samen met ons aan de slag te gaan voor jouw flyer? Wij wel! Creabron laat jouw bedrijf, dienst of product weer opvallen door een effectieve flyer met de juiste doelstelling vorm te geven in een mooi design.

Natuurlijk maken we ook andere reclame-uitingen.
Lees daarover meer op de pagina grafisch vormgeving