• folder ontwerp creabron

FOLDER LATEN ONTWERPEN

Ondanks dat we in een digitaal tijdperk leven, is de kracht van een folder zeker niet verdwenen. Een goed vormgegeven folder met een duidelijke boodschap, mooi beeld en de juiste doelstelling erin verwerkt is nog altijd een krachtig communicatiemiddel.

Ben jij op zoek naar iemand die voor jou de juiste folder ontwerpt? Een folder dat past bij je bedrijf, de doelstelling en eventueel een huisstijl die je al hebt?

Laten we samen kijken naar wat Creabron je kan bieden. Creabron helpt je met de vormgeving en uitvoering.

Alleen een mooie folder is niet genoeg. De ontvanger/lezer bepaalt namelijk al in een paar seconde of hij iets met de folder gaat doen. Dus het is belangrijk om daar op in te spelen en het optimale eruit te halen.

Waar wij op letten bij een folder ontwerp

 • Juiste boodschap overbrengen
 • Goed design
 • Huisstijl doorvoeren
 • Teksten juist verdeeld en leesbaar
 • Actie of informatie opvallend uitlichten

Een aantal voorbeelden van ontwerp tot realisatie

Doel van het folder ontwerp

Creabron ontwerpt folders met het gewenste resultaat. Durf jij het aan?

 • We gaan eerst samen aan de slag met de doelstelling van jouw folder.
 • Dan kijken we wat in de folder moet komen te staan en wat je eventueel zelf al aan informatie en beeldvorming hebt.
 • Er is veel mogelijk qua vorm en uitstraling van een folder.

Afhankelijk van budget en tijd bekijken we wat het beste bij je bedrijf en doelstelling past voor het ontwerp van je folder. 

Teksten en fotografie voor jouw folder ook liever uitbesteden?

Dat kan zeker ook bij Creabron. We zijn partner van Kwaaijongens en werken veel samen met hun team. Ze hebben een fijne tekstschrijver in het midden en een professionele fotografe met een eigen, professionele fotostudio. Sharon Willems de fotografe komt eventueel ook langs om passende foto’s te maken van je bedrijf, dienst of product die later dan in de folder verwerkt kunnen worden. Creabron bespreekt de doelstelling voor de folder met de tekstschrijver en fotografe, zodat de teksten of foto’s daar ook goed op aansluiten. Als je behoefte hebt aan één aanspreekpunt kunnen we dat met ons team realiseren.

Op deze manier van samenwerken zijn we echt trots en dat geeft mooie resultaten!

Waarom Creabron?

 • Creatief
 • Rebels
 • Enthousiast
 • Aandacht voor het werk
 • Betrouwbaar
 • Respectvol
 • Ondernemend
 • Nauwkeurig
brochure-grafisch-vormgeving-bakeplus-creabron

Verschil tussen folder en brochure

Een folder en brochure worden regelmatig benoemd als dezelfde reclame-uiting. Maar vanuit professioneel oogpunt is er echter een groot verschil tussen een folder en een brochure.

Een folder is één vel gevouwen papier. Er zijn verschillende soorten folder formaten en verschillende vouwwijzen waardoor je een unieke uitstraling kan creëren.

Een brochure daarentegen bestaat uit meerdere vellen papier die aan elkaar zijn gehecht. Door bijvoorbeeld een nietje, gelijmd of een wire-o (spiraal) aan één zijde.

Bij een brochure is het belangrijk dat het aantal pagina’s door vier kunt delen. Een brochure begint dus bij vier pagina’s en kan doorlopen, zolang je het maar door vier kunt delen. Daarom heb je voor een brochure meer inhoud nodig dan voor een folder. Als je alleen iets wilt laten zien, kenbaar maken of een actie wil uitzetten, kun je het best voor een flyer ontwerp kiezen. Daar kun je eventueel meer over lezen op de pagina jouw eigen pakkende flyer”.

Waar moet een goede folder aan voldoen?

Om een goede en krachtige folder te maken, houden we rekening met onderstaande onderdelen.

 • Wie is je doelgroep en wat spreekt hen aan?
 • Wat is het doel van de folder? Bijvoorbeeld informatief, presentatie van producten of een actie met technische informatie.
 • Wat is het juiste formaat van je folder en welk papiersoort wil je gebruiken? We kijken naar wat de meest gewenste manier van verspreiding is.
 • Als je al een logo en huisstijl hebt, verwerken we dat op een herkenbare manier in je folder. Vind je dat lastig te bepalen?
  Dan kijken we samen naar je huidige manier van communiceren met je doelgroep en hoe we daar een opvallend verschil in kunnen maken, zodat de folder ook echt gaat werken.

Twijfel je nog? Neem gerust contact op of lees eerst mijn blog bericht; Hoe zit een goede flyer, folder of brochure in elkaar?

Formaat en het juiste papiersoort

Een folder kan in verschillende formaten geproduceerd worden. Dat heeft vooral met de doelstelling en budget te maken. Hoeveel informatie mag er in komen te staan? Ga je de folder uitdelen of persoonlijk versturen?

Het papiersoort bepaalt ook deels de uitstraling van de folder. De stevigheid, glans of matte variant, maar ook milieuvriendelijk papier of juist heel chique papier. Bij Creabron kan het allemaal.

Als je twijfelt over welk papiersoort bij jouw bedrijf past, kom dan gerust eens langs. Dan bladeren we samen door tal van mogelijkheden.

Zorg dat je opvalt bij de ontvanger

Het doel van de folder is meestal dat je de ontvanger iets wilt vertellen of laten zien. Je contactgegevens staan op de folder en de informatie kan de ontvanger in zijn eigen tijd lezen. Met als doel dat de informatie de lezer aanzet tot actie.

We zorgen voor een duidelijke call-to-action op de folder, zodat het doel van de folder zeker bereikt gaat worden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Twijfel je nog of jouw reclame-uiting een folder, flyer of brochure mag zijn? Laat het ons weten dan kijken we er samen naar! Creabron maakt meer grafisch vormgeving op maat.

Creabron geeft het vorm

Heb jij nu ook zin om samen aan de slag te gaan met jouw folder? Wij wel! Creabron laat jouw bedrijf, dienst of product weer opvallen met een effectieve folder.