Grafische vormgeving voor basisschool ‘t Mulderke uit Uden

Opdracht

De leerkrachten van basisschool ‘t Mulderke in Uden hebben tijdens een studiedag tien verschillende moodboards gemaakt. Met ieder een eigen thema die ze in hun lessen als rode draad willen gaan behandelen.

Er is door de leerkrachten een mooie basis gelegd, maar de diversiteit van deze moodboards zijn enorm door het knip en plak werk. Mij is gevraagd of ik de moodboards in één stijl kon vormgeven.

voorbeeld moodboard t Mulderke Uden

Missie

Het was de bedoeling om duidelijke communicatie en reclame-uitingen te visualiseren die voor zowel kind, ouder en leerkracht herkenbaar zijn. Hierbij stonden de herkenbare kleuren, stijl en vormen vanuit de huisstijl van ’t Mulderke centraal.

De visuals worden gebruikt als leidraad in hun lesaanbod. Voor elk van de tien thema’s is in één oogopslag te zien waar het thema over gaat. Door een vaste basis neer te zetten, kun je de elementen in verschillende communicatie uitingen toepassen. Hierdoor blijft het uniek, herkenbaar en je wordt er ook lekker vrolijk en positief van!

grafische vormgeving moodboards voor basisschool uden

Resultaat

Om de moodboards overzichtelijk te houden, heb ik niet elke afbeelding uitgetekend, maar sommige ook als tekst erbij gezet. Dit bespaarde ook veel tijd. Het team van ‘t Mulderke was erg enthousiast en niet veel later kreeg ik de gave opdracht om

van de moodboards een kwartetspel te maken. Samen met een aantal leerkrachten hebben we een kwartetspel ontwikkeld die voor zowel de onderbouw als de bovenbouw leuk en leerzaam is om mee te spelen.

ontwerp kwartetspel

Werk jij ook graag samen met een creatieveling?

Zoek jij een bedrijf in regio Uden – Eindhoven – Den Bosch welke de kenmerken en verkoopboodschap op de juiste manier vertaalt in een creatieve uiting? 
Creabron gaat vol met passie aan de slag met de juiste grafische vormgeving op maat!

ontwerp kwartetspel voor basisschool uit uden

Grafisch vormgeven met een doel

Basisschool ’t Mulderke heeft de volgende vraag gesteld aan leerlingen, ouders en oud-leerlingen:

Wat wil jij dat we meegeven in jouw rugzak als je onze school in groep 8 verlaat?

Het antwoord op deze vraag hebben ze samengevat in tien categorieën. Aan mij de eer om deze grafisch vorm te geven in een kwartetspel.

Iedere categorie heeft zijn eigen kleur. Op de kwartetkaart kun je op het grote plaatje zien welk onderdeel van de categorie je in handen hebt. Je ziet namelijk een rondje in het plaatje staan.

De tekening die hierbij hoort, staat voor de tekst nog een keer afgebeeld. Zodat de jongste kinderen van de school dit kwartetspel ook begrijpen en hiermee kunnen spelen.

Waarom Creabron?

 • Creatief
 • Rebels
 • Enthousiast
 • Aandacht voor het werk
 • Betrouwbaar
 • Respectvol
 • Ondernemend
 • Nauwkeurig
Grafisch vormgever Anke Verbeek

Nog meer voorbeelden van grafische vormgeving voor basisschool ‘t Mulderke:

ontwerp infographic voor basisschool uden
ontwerp poster voor in de klas
ontwerp en realisatie kwartetspel

Bij grafische vormgeving voor bedrijven let ik op de volgende zaken

 • Wat is de doelstelling?
 • Het moet aanspreken (in dit geval het kind)
 • Herkenbaarheid uitstralen
 • Origineel en uniek zijn

ontwerp pictogrammen basisschool uden

– Martijn zijn reactie –

“Samen met Anke Verbeek en enkele leerkrachten van ‘t Mulderke hebben we een kwartetspel bedacht wat direct gekoppeld is aan onze top tien (visie). Anke denkt creatief en proactief mee. Ze is betrouwbaar met de afspraken die worden gemaakt en zorgt voor een prachtig eindproduct waar we ontzettend trots op zijn! Creabron is een fijne samenwerkingspartner.”

Martijn Schoonaard – directeur ‘t Mulderke