Sticker ontwerp voor Carrousel Groen – Schaijk

Carrousel Groen

Carrousel Groen is een plaats waar mensen met een ondersteuningsvraag een zinvolle daginvulling kunnen hebben in de rol van assistent-medewerker en zelf een belangrijke bijdrage hebben in het vormgeven hiervan.

Ze kijken samen naar het talent en interesse van hun assistent-medewerkers en sluiten daarop aan.
Een logo hadden ze al maar ze zochten een grafisch ontwerper die een sluitsticker kon maken voor de heerlijke lekkernijen die ze maakten. Hun wens was een gehele productlijn met herkenbare naam en logo die we op de sticker konden zetten.

Missie

Het logo ontwerp van Lekker anders begon met de vraag of ik een passende naam en sluitsticker kon maken voor de chocola en koeken die de assistent-medewerkers van Carrousel Groen maken.

De productlijn mocht een unieke naam krijgen met een passend design en het moest duidelijk zijn dat het van Carrousel Groen en Brabant Zorg is.

Inmiddels is het logo uitgegroeid naar een complete merknaam en heeft het een eigen identiteit en gehele productlijn.

Resultaat

Hieronder uitgelegd waar LEKKER ANDERS voor staat.
Lekker dat spreekt voor zich… Vooral als je al die lekkernijen geproefd hebt.
En Anders heeft een dubbelzinnige betekenis, maar op een leuke positieve manier.

  • De lekkernijen zijn net wat anders klaargemaakt dan anders
  • Doordat de deelnemers een ondersteuningsvraag gebruiken ze hun talent en mogelijkheden op een andere waardevolle manier!

Creabron ontwerpt een professioneel logo wat je kan toepassen in verschillende uitingen. Het geeft jouw bedrijf een eigen identiteit die past bij jou en je ideale klant aanspreekt.

Logo ontwerp voor Carrousel Groen uit Schaijk

Logo ontwerp voor de sticker

Onderstaande kenmerken zijn verwerkt in het logo.

  • Carrousel Groen is het middelpunt van alle activi­teiten
  • Laatste hoop / licht puntje
  • Speciale aandacht
  • Alles wordt met de hand gemaakt
  • Mensen leven weer op
  • Veel verschillende soorten mensen
  • De bosrijke omgeving

Het Beeldmerk van het logo ontwerp

Het beeldmerk is opgebouwd uit verschillende soorten bladeren van de boom die staan voor de verschillende mensen die Carrousel Groen ondersteunen, samenbrengen en laten uitbloeien tot een mooie boom. De boomstam is ook een hand die aangeeft dat alles met de hand en begeleiding is gemaakt.

Ook wel de helpende hand die alle losse bladeren (mensen met een ondersteuningsvraag) bij elkaar houdt en samen zorgt voor een zinvol resultaat.

logo en sticker ontwerp voor Carrousel Groen uit Schaijk

Ik heb bewust voor een ronde vorm gekozen die niet precies rond is omdat dat goed bij de productlijn en de mensen die de producten maken past. Net dat tikkeltje anders zijn dan anderen. Of te wel… Het is een uniek logo ontwerp geworden die perfect past bij het concept van Carrousel Groen. En op alle producten toe te passen is.

Logo ontwerp voor flessenhanger

Door de achtergrond wit te houden valt de tekst goed op, kan het op elke gekleurde ondergrond geplakt worden en komt het groen van Carrousel Groen goed naar voren.

Het logo wordt in middels al een paar jaar als sluitsticker gebruikt maar ook als flessenhanger, reclamebord, dis­play en in flyers en folders.

Echt teamwork!

Samen met het team van Carrousel Groen heb ik gekeken wat kunnen de assistent-medewerkers zelf en wat kan Creabron voor ze maken zodat ze daar weer verder kunnen gaan. Zo maken ze deels hun reclame-uitingen zelf en waar ze geen kennis van hebben vragen ze mijn inspiratie, ontwerp en realisatie diensten.

Weer een mooi voorbeeld van een langdurige samenwerking, waarin ieder zijn eigen talent mag en kan inzetten.