LOGO ONTWERP DE MORTEL

Logo ontwerp voor startende ondernemer

Mieke vertelde tijdens onze kennismaking dat ze in 2016 haar opleiding als hondentrainer heeft afgerond. En dat ze als startende ondernemer met een professioneel logo en visitekaartje haar bedrijf wil gaan starten.

Om een passend logo ontwerp te maken ga ik eerst in gesprek met de ondernemer om te horen wat zijn of haar doelstelling is hoe en wat ze willen gaan uitstralen.

WAAR WE OP LETTEN BIJ EEN LOGO ONTWERP

  • Passend bij het bedrijf
  • Herkenbaarheid uitstralen
  • Origineel en uniek

Ben jij ook opzoek naar een bedrijf die je kenmerken en verkoopboodschap de hoofdrol laten spelen in je logo ontwerp en vormgeving van je huisstijl.  Laten we dan eens kennismaken

Mieke legde uit wat haar manier van trainen speciaal maakt.

Het natuurlijke gedrag van de hond staat centraal. Ze besteed tijdens de begeleiding veel aandacht aan de lichaamstaal van de hond. Ze leert je communiceren met jouw hond, zodat jullie elkaar beter leren begrijpen en de band met je hond zal versterken.

Zelf heeft ze ook een hond Boy die ze graag in haar logo verwerkt wilde hebben op een subtiele manier.

Dat was weer een leuke uitdaging waar ik zo dol op ben.

Aan de slag

Met die kenmerken en kennis ben ik voornamelijk aan de slag gegaan en heb ik drie verschillende schets-ontwerpen gemaakt. Zodat de klant een duidelijke keuze kan maken en het verschil kan zien wat de mogelijkheden zijn met de belangrijke kenmerken erin verwerkt.

Kleurgebruik

Mieke gaf in ons gesprek aan dat ze zwart/wit en blauw mooi vindt.
Ik heb het overwogen maar toch bewust voor een grijstint gekozen om meer eenheid en vriendelijkheid te creëren. Het komt ook zakelijk en professioneel over.

Voorstel 1:

Logo-ontwerp-creabron-dogscovery-1

Ik heb het silhouet van Boy op een speelse manier vorm gegeven in een blauw kader.

De belangrijkste kenmerken neus en ogen die Mieke gebruikt in haar trainingen komen hier duidelijk naar voren en trekken de aandacht.

Door het silhouet van Boy half door het kader te laten kijken wil ik aangeven dat ze op een natuurlijke manier opzoek gaan naar de oorzaak en een oplossing vinden om de hond duidelijke grenzen aan te leren. Maar de hond zijn gevoel / emotie blijft centraal staan.

Voorstel 2:

Logo-ontwerp-creabron-dogscovery-12

Boy zijn grootste kenmerk is dat hij helemaal bruin is en dat vond ik eigenlijk zonde om weg te halen bij dit logo ontwerp.

Ik heb Boy grafisch omgezet in een tekening zodat het minder persoonlijk wordt voor klanten en het staat voor elke hond die getraind kan worden op de manier die Dogscovery aanbied (de ware hond weer naar boven halen en benaderen zoals hij zich prettig voelt).

Voor Mieke zal het altijd de mooie herinnering van Boy blijven waar het allemaal mee begonnen is. De losse onderdelen aan de linkerkant staan voor de onderzoeksfase, opzoek naar de oorzaak.

Voorstel 3:

Logo-ontwerp-creabron-dogscovery-13

Boy zoekend in het middelpunt naar de oorzaak.
De halve cirkel met punt en pijl verwijst naar de naam Dogscovery heeft de oplossing en helpt/traint. De kleuren zwart/wit zoals in eerste instantie gewenst.

Door de foto van Boy om te zetten in tekenstijl is het beeld bruikbaar als logo met als middelpunt de hond. Bij Mieke blijft dan wel die speciale betekenis dat het Boy is.

Creabron regio Uden, Oss en Nijmegen

Creabron heeft haar designtafel in (dorpje) Zeeland vlakbij Uden. Onze passie is met beeld, kleur en bepaalde lettertypes een commercieel beeld creëren.

We richten ons op de regio’s Den Bosch, Oss, Uden, Nijmegen en Eindhoven. Wij zijn ook daarbuiten actief, maar toch vinden wij het prettig als je wat meer in de regio zit. Dat is lekker praktisch voor een bak koffie en om even te sparren. Buiten logo ontwerp maken we ook huisstijlen en andere grafische elementen. En in samenwerking met Kwaaijongens maken we ook websites, webshops, hosting en SEO (zoekmachine optimalisatie). Omdat we de ondernemer graag een compleet pakket willen aanbieden!  Voor snel contact bel:

06-49602692

Het definitieve logo ontwerp

Dogscovery-RGB 72 dpi

Om tot een definitief ontwerp te komen inspireer en adviseer ik mijn klanten zodat ze 100% achter hun keuze staan. Soms heeft dat nog wat aanpassingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen waar de klant zich helemaal in kan vinden.

Mijn ervaringen met Creabron zijn heel positief. Erg persoonlijke benadering wat leidt tot een mooi eindresultaat. Ik ben heel tevreden met het ontworpen logo en visitekaartje.

In onze portfolio staan meer voorbeelden van logo ontwerpen.
Let op: elk bedrijf is weer anders en heeft een andere boodschap naar de klanten dus kijk niet alleen naar wat je mooi vindt maar laat je inspireren en neem dan vrijblijvend contact op.

De kracht van creabron

De kracht van Creabron is het overbrengen van de eigenschappen van een bedrijf, dienst of product op een creatieve manier.

Bij een kennismakingsgesprek willen we zoveel mogelijk weten over je bedrijf en doelstelling. Heb je zelf al nagedacht over onderstaande vragen? Als je er geen antwoord op hebt is ook geen punt dan gaan we samen opzoek naar de juiste antwoorden.

• Wil je graag een beeldmerk, tekstlogo of een combinatie van beide?

• Heb je voorkeur voor lettertype, kleur, vorm, uitstraling?

• Waar en hoe wil je het logo gaan gebruiken?

Een logo ontwerp op maat

Creabron kan voor jou alleen het mooiste maken, nadat we met elkaar in gesprek zijn geweest om jouw verwachtingen te inventariseren.

We maken een logo voor jou op maat.