Gratis zichtbaar op Google als ondernemer

Met Google Mijn Bedrijf kun je als ondernemer een gratis profiel aanmaken. Zodat je zichtbaar wordt op Google zodra consumenten of potentiële klanten informatie over een bedrijf opzoeken zonder naar je website te gaan. Of als je nog geen website hebt kun je hier al de nodige informatie vertellen en laten zien.

De mogelijkheden van Google Reviews/Recensies zijn ook super fijn! Lees in dit artikel wat het nut van het toevoegen van Google Reviews voor jouw bedrijf is en hoe je de recensies toevoegt.

Laat Google reviews voor je werken

De Google Reviews (of Recensies) is een onderdeel van het Google Mijn Bedrijf profiel. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op een bedrijfsnaam zoals Creabron in het zoekvenster van je webbrouwser dan wordt het “Google Mijn Bedrijf” profiel in Google Maps en in de organische zoekresultaten getoond. De gele sterretjes die erbij staan zijn van de reviews die je van klanten gekregen hebt.

Bedrijf gezocht in webbrouwser

overzicht op google van google mijn bedrijf

Bedrijf gezocht in Google Maps

overzicht op google maps

Waarom zou ik een “Google mijn bedrijf” profiel aanmaken?

Ik zal je eerst het principe van een Google Mijn Bedrijf profiel uitleggen. Consumenten of potentiële klanten die op jouw bedrijfsnaam zoeken krijgen dit profiel te zien. In je Google Mijn Bedrijf profiel kan je veel informatie over jouw bedrijf invullen, zoals openingstijden, adresgegevens, uitgelichte diensten, foto’s van je product of diensten en natuurlijk de Google Reviews.

Dit profiel maak je gratis aan via Google Mijn Bedrijf. Gebruik maken van een “Google Mijn Bedrijf” profiel heeft een aantal voordelen. Je kan namelijk door middel van Google Posts gratis je producten, diensten etc. onder de aandacht brengen en daarnaast is deze vermelding gebruiksvriendelijk tegenover je potentiële klanten. Zij hoeven namelijk niet lang te zoeken naar jouw openingstijden en adresgegevens wanneer ze langs willen komen. Daarnaast zorgt een Google Mijn Bedrijf profiel ervoor dat je lokaal beter vindbaar bent. Mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een bedrijf bij hen in de buurt zullen je profiel zien wanneer jij (als bedrijf) een profiel hebt aangemaakt. Het is een mooi begin voor jouw online zichtbaarheid op google als je nog geen website hebt. Of als verlengstuk van je website. Tot slot, met goede recensies kom je betrouwbaarder over en dit heeft een positief effect op het aantal contact of bezoek momenten voor jouw ondernemening. Dus hoe meer goede recensies hoe meer je van die mooie gele sterretjes bij je bedrijfprofiel krijgt te zien en hoe meer vertrouwen je krijgt voor nieuwe klanten en dat bedoel ik dus met:

Laat google reviews voor je werken

Jouw online zichtbaarheid positief vergroten met reviews.

Het hebben van veel reviews/recensies leidt tot positieve effecten in de hersenen van consumenten. Immers, wanneer potentiële klanten zien dat 20 klanten hen voorgingen én een positieve recensie hebben achtergelaten dan leidt dat tot sociale bevestiging. Met andere woorden; omdat zoveel andere mensen al positieve ervaringen met jouw bedrijf hebben gehad is de kans groter dat ze zelf ook tevreden zijn als ze met jou gaan samenwerken of iets van je kopen.

Mensen zijn van nature kuddedieren en we baseren ons standpunt graag op de mening van anderen. Hetzelfde als dat mond op mond reclame nog steeds één van de beste reclame is die je kan hebben als ondernemer. (tenzij die negatief is… maar daar gaan we nu even niet vanuit)

Het hebben van slechts 1 Google Review zorgt er al voor dat je sterren in je Google Mijn Bedrijf profiel krijgt. Hierdoor val je al meer op tussen jouw concurrenten en beïnvloedt het aantal organische bezoeken positief.

grafisch vormgever

Creabron is een reclamebureau en grafisch vormgever in één. Met veel passie bied ik, Anke, creatieve oplossingen om bedrijven offline en online professioneel vorm te geven. Heb je nog vragen over je Google mijn bedrijf profiel? Of hoe je jouw huisstijl, dienst of product daarin kan laten zien? Neem dan contact met mij op.

Creabron staat voor creatieve inspiratiebron. Ik ben graag jouw inspirator en ik zet mijn talent op een spontane en beweeglijke manier in. Ik heb discipline en houd ervan om mijn werk vakkundig en op een praktische manier uit te voeren. Wil je meer weten over mij en mijn werkwijze? Lees dan hier verder >>>