Waar op letten bij een ontwerp van autobelettering?

Dat leg ik je graag uit aan de hand van een paar vragen. Deze zijn handig om eerst te beantwoorden voordat een grafisch vormgever voor je aan de slag kan met een opvallend ontwerp voor jouw autobelettering.

Wat wil je laten zien op je auto of kenbaar maken?

En dan bedoel ik: wil je graag opvallend gezien worden? Of juist herkenbaarheid en professionaliteit uitstralen? Eén paar dingen zijn zeker van belang bij een goede autobelettering, namelijk:

  • Binnen een paar seconden moet duidelijk zijn wie je bedrijf is.
  • Wat je belangrijkste activiteiten zijn.
  • Waar je meer informatie kan krijgen van je bedrijf. Bijvoorbeeld je website of juist meteen bellen.

Een logo, sprekende quote, telefoonnummer en webadres kan al genoeg zijn maar afhankelijk van je doelstelling van autobelettering kan je jouw auto, bus, vrachtwagen of ander voertuig zo inzetten dat het meer resultaat geeft. Laat dat aan de grafisch vormgever over.

Aan wat voor autobelettering zat jij te denken?

Zorg dat het ontwerp voor je autobelettering doordacht is. Dus dat je de juiste doelstelling erin verwerkt die past bij de huisstijl van je bedrijf. Staat de belangrijkste informatie zoals je bedrijfsnaam/logo, telefoonnummer, website en de regio waar je voornamelijk werkzaam bent erop? De juiste grafisch vormgever houdt er rekening mee dat het lettertype en grootte wat gebruikt wordt goed leesbaar is in het verkeer. De kleur van de belettering is ook afhankelijk van de kleur van het voertuig. Is je logo grijs en je bedrijfswagen ook grijs dan zal de vormgever een alternatief voor je bekijken zodat het logo wel goed zal opvallen.

Heb je verschillende voertuigen in je wagenpark laat het ontwerp dan ook op elk voertuig uitvoeren zodat je ziet hoe het gerealiseerd gaat worden en niet voor verrassingen komt te staan. Want het ontwerp is afhankelijk van de maten en vormen van het voertuig.

Enkele voorbeelden

Voertuig keuze

Ben je nog aan het twijfelen over welke auto, bus of ander voertuig je aan gaat schaffen? Neem dan eens van te voren contact op met een grafisch vormgever, misschien kan hij of zij tips geven over wat het beste bij de huisstijl van je bedrijf past.

Realisatie van de autobelettering

Een professioneel grafisch vormgever zoals Creabron maakt de ontwerpen van autobelettering op een maattekening van het betreffende voertuig. Als dat ontwerp naar wens is volgt de realisatie.
Folie kleuren kunnen afwijken van het voorbeeld in het ontwerp daarom is het slim om ook even te gaan kijken welke kleuren er daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. De kwaliteit van de folie en de resolutie van de full colour beelden zijn ook typerend voor het  eindresultaat.

Als wij het doen… doen we het opvallend goed!

Creabron bespreekt de boodschap die je wil overbrengen aan jouw doelgroep.
Heb je al een logo en huisstijl die we eventueel op de auto of bus kunnen laten zien?
Wil je gezien worden of juist herkenbaarheid uitstralen?

Laat het dan weten ik ga graag voor je aan de slag!
Voor snel contact bel: 06-49602692

grafisch vormgever

Creabron is een reclamebureau en grafisch vormgever in één. Met veel passie bied ik, Anke, creatieve oplossingen om bedrijven offline en online professioneel vorm te geven. Heb je nog vragen over je huisstijl? Neem contact met mij op.

Creabron staat voor creatieve inspiratiebron. Ik ben graag jouw inspirator en ik zet mijn talent op een spontane en beweeglijke manier in. Ik heb discipline en houd ervan om mijn werk vakkundig en op een praktische manier uit te voeren. Wil je meer weten over mij en mijn werkwijze? Lees dan hier verder >>>