BELETTERING VENRAY

Busbelettering voor Coop compact van der Leij

CoopCompact is een buurtsupermarkt in Venray aangestuurd door zelfstandig ondernemer Maikel van der Leij

In onze kennismaking vertelde Maikel meer over zijn winkel en wat zijn belangrijkste kernwaardes zijn.

Hij had een nieuwe bus gekocht en wilde daar een opvallende belettering op. Het moest opvallen, herkenbaar zijn en een WAUW effect creëren.
Ik kreeg het juiste logo van Coop aangeleverd en verder de vrije hand wat huisstijl betreft.

Super leuke uitdaging! Ondanks dat ik de vrije hand had gekregen heb ik mij wel verdiept in de huisstijl van Coop om de herkenbaarheid te creëren die gewenst is.

WAAR WE OP LETTEN BIJ EEN AUTO OF BUSBELETTERING

 • Passend bij het bedrijf
 • Herkenbaarheid uitstralen
 • Duidelijk leesbaar

Het ontwerp proces

Het logo van Coop samen met de naam Van der Leij moet duidelijk op alle aanzichten staan. Het mag moderner en opvallender dan de huidige bus zoals hieronder staat afgebeeld. Ze zijn tevens BBQ specialist en willen ook dat graag vermeld zien.

oude-Autobelettering-Coop-van-der-Leij

Busbelettering zoals het was

3 Belangrijke uitgangspunten

Nadat ik mij verdiept had in de huisstijl van Coop en de wensen van Maikel kwam ik op onderstaande punten om aan de ontwerpen te beginnen.

 1. Hoogwaardige supermarkt.
  Zwarte bus met 1/3 oranje geeft een chique resultaat.
 2. Uitgebreid assortiment.
  Door verschillende producten op een speelse manier vorm te geven.
 3. Net dat beetje extra…
  Verwijst naar de producten, service en aandacht voor de klant.
 4. De BBQ-service op een subtiele manier laten zien

Heb jij al een mooie auto of bus? Creabron laat jouw bedrijf opvallen op elk gewenst voertuig. Met het juiste beeld, vormgeving en tekst rijd jij 365 dagen gratis reclame voor jouw bedrijf!

Voorstel 1:

belettering-signing-venray-coop-creabron

Bij het logo van Coop komt het regelmatig voor dat het tot bovenaan de rand wordt afgebeeld. Ook op hun vrachtwagens en website is dat het geval.

Nu heb ik dat kenmerk herkenbaar terug laten komen op de bus met een extra speels detail van verschillende producten in tekening van dezelfde kleur oranje als Coop. In combinatie met de zwarte bus geeft het een chique/moderne uitstraling en een eigen identiteit onder de franchisers.

De groene sticker is bewust in een contra kleur zodat het goed opvalt. Hij staat dichtbij de naam van der Leij met een verwijzing naar de achterkant van de bus. Daar kom je in de sfeer van het BBQ-en en vind je meer gegevens zoals de locatie van de winkel.

Als voorbeeld heb ik deze BBQ foto laten zien die van een beeldbank komt.

Voorstel 2:

busbelettering-venray-coop-creabron

Ook bij dit ontwerp heb ik het logo van Coop tot bovenaan laten zien.
Hierbij wel iets meer oranje gebruikt en het aanzicht van de zijkanten doorgetrokken naar de achterkant. Zonder sfeerbeeld van het BBQ-en maar wel met een duidelijke sticker in een opvallende contrakleur met de boodschap over BBQ specialist.

De tekst van ‘Net een beetje extra’ staat in een ander lettertype om te laten zien dat dit ook mogelijk is. Deze twee voorstellen hebben wij aan de klant laten zien. Die was erg enthousiast en wij hebben aan zijn verwachtingen voldaan 🙂

Resultaat:

busbelettering-venray-coop-creabron-resultaat

Als we het doen moeten we het opvallend goed doen!

Er zijn nog wat kleine details aangepast in het definitieve ontwerp zoals: het logo toch iets naar beneden, ander lettertype en de oranje baan iets smaller.

Creabron bespreekt graag de boodschap die je wil overbrengen aan jouw doelgroep.
Heb je al een logo en huisstijl die we eventueel op de auto of bus kunnen laten zien?
Wil je gezien worden of juist herkenbaarheid uitstralen?

Laat het ons weten en wij gaan voor je aan de slag.
Voor snel contact bel: 06-49602692

Autobelettering-Coop-van-der-Leij

We laten dit project zien om een indruk te geven van wat er allemaal mogelijk is. Maar we nodigen je natuurlijk graag uit voor een kennismakingsgesprek zodat we elkaar beter leren kennen en kunnen bespreken wat je wensen zijn.

Want eigenlijk is alles wel mogelijk in een creatieve oplossing met de juiste vorm en kleur om tot het gewenste resultaat te komen van jouw bus of auto belettering.
We houden rekening met de maten van het voertuig en eventueel ramen, schuifdeuren en handvaten die het totaalbeeld verstoren.

In mijn portfolio staan meer voorbeelden van belettering en signing.
Let op: elk bedrijf is weer anders en heeft een andere boodschap naar de klanten dus kijk niet alleen wat je mooi vindt maar laat je inspireren en neem dan vrijblijvend contact op.

CREABRON REGIO UDEN, OSS EN NIJMEGEN

Creabron heeft haar designtafel in (dorpje) Zeeland een halfuurtje rijden vanaf Venray. Onze passie is met beeld, kleur en bepaalde lettertypes een commercieel beeld creëren.

We richten ons op de regio Den Bosch, Oss, Uden, Nijmegen en Eindhoven. Wij zijn ook daarbuiten actief, maar toch vinden wij het prettig als je wat meer in de regio zit. Dat is lekker praktisch voor een bak koffie en om even te sparren. Buiten auto of busbelettering maken we ook logo ontwerpen, huisstijlen en andere grafische elementen. En in samenwerking met Kwaaijongens maken we ook websites, webshops, hosting en SEO (zoekmachine optimalisatie). Omdat we de ondernemer graag een compleet pakket willen aanbieden!  Voor snel contact bel:

06-49602692