Logo Restylen Uden

Een nieuw logo ontwerp voor Echt – Ikigai

Echt-ikigai is een methode die organisaties en leiders optimaal laat presteren.
Vanuit die missie en passie bedenken, ontwerpen en realiseren Paul en Kees systematische werkwijzes, methodes en instrumenten voor coaches, trainers en adviseurs die vanuit dezelfde passie willen werken.

Ze hadden al een basislogo maar ik kreeg de vraag of ik met een kritische en creatieve blik naar hun logo wou kijken om het zo te restylen zodat het optimaal bij hun bedrijfsactiviteiten past.

Tuurlijk!! dat was wel een leuke uitdaging. Ik heb mij eerst volledig verdiept in hun concept en gekeken hoe hun huidige logo is ontstaan.

WAAR WE OP LETTEN BIJ LOGO RESTYLEN

  • Passend bij het bedrijf
  • Herkenbaarheid uitstralen
  • Origineel en uniek

BEN JIJ NOG TEVREDEN MET JE LOGO?

Wil jij ook dat we eens kritisch kijken naar je huidige logo? Is je bedrijfsvisie en missie door de jaren heen zo veranderd dat je logo niet meer past? Laten we dan eens kennismaken…

Ontwerp proces van het restylen logo

Het ontwerp proces dat we samen hebben doorlopen, leg ik graag even uit.

Hieronder de  gedachte vanuit de klant.

logo-oud

3 Belangrijke uitgangspunten

  1. Ik zou graag meer kleur in het logo willen zien en de vorm van de cirkels met de kern van IKIGAI iets herkenbaarder in het beeldmerk.
  2. Ik heb het logo gemaakt met de intentie dat je het op verschillende manieren kan gebruiken en dat het toch nog herkenbaar is.
  3. Het lettertype Cochin is duidelijk leesbaar en kan ook gebruikt worden in presentaties e.d

Voorstel 1:

Logo-ontwerp-creabron-echt-ikigai

Door de kleur blauw over te laten lopen naar oranje ontstaat er in het midden een andere kleur waardoor je meer een middelpunt creëert die terug komt in de cirkels met kernwoorden waar Paul en Kees mee werken.

Door ikigai in een Japans lettertype te zetten krijg je meteen de link naar het japanse concept. Hiermee ben ik aan de slag gegaan.

Voorstel 2:

Logo-ontwerp-creabron-echt-ikigai2

Bij dit beeldmerk gebruik ik ook het kleurverloop met de zelfde reden van het creëren met het middelpunt maar doordat ik de vorm iets opener houd komt het middelpunt van IKIGAI in de cirkels ook duidelijker terug in het beeldmerk.

Het beeldmerk refereert meer naar de cirkels waar Paul en Kees mee werken in de trainingen en presentaties.

Het definitieve logo ontwerp

Logo-ontwerp-restylen-creabron-echt-ikigai-1
Toen de kleuren, het logo en lettertype definitief waren is Kwaaijongens verder gegaan met het uitwerken van hun website.
Ben je nieuwsgierig geworden wie de methode van Echt-Ikigai hebben ontwikkeld en wat het inhoud? Of benieuwd hoe hun logo, huisstijl en website eruit ziet?

Kijk dan eens op www.echt-ikigai.nl

webdesign-creabron-echt-ikigai

CREABRON REGIO UDEN, OSS EN NIJMEGEN

Creabron heeft haar designtafel in (dorpje) Zeeland vlakbij Uden. Onze passie is met beeld, kleur en bepaalde lettertypes een commercieel beeld creëren.

We richten ons op de regio Den Bosch, Oss, Uden, Nijmegen en Eindhoven. Wij zijn ook daarbuiten actief, maar toch vinden wij het prettig als je wat meer in de regio zit. Dat is lekker praktisch voor een bak koffie en om even te sparren. Buiten logo ontwerp maken we ook huisstijlen en andere grafische elemeneten. En in samenwerking met Kwaaijongens maken we ook WordPress websites, webshops, hosting en SEO (zoekmachine optimalisatie). Gewoon omdat we de ondernemer graag een compleet pakket willen aanbieden!  Voor snel contact bel:

06-49602692

In onze portfolio staan meer voorbeelden van logo en huisstijl ontwerpen.
Let op: elk bedrijf is weer anders en heeft een andere boodschap naar de klanten dus kijk niet alleen naar wat je mooi vindt maar laat je inspireren en neem dan vrijblijvend contact op.

De kracht van creabron

De kracht van Creabron is het overbrengen van de eigenschappen van een bedrijf, dienst of product op een creatieve manier.

  • Heb jij al een logo maar ben je er niet tevreden mee?
  • Is je bedrijf inmiddels veranderd van werkzaamheden of bedrijfsstructuur?
  • Of is het niet meer van deze tijd?

Bij een kennismakingsgesprek bespreken we het ontstaan van je huidige logo en gaan we het hebben over je bedrijf en doelstelling. Heb je zelf al nagedacht over onderstaande vragen? Als je er geen antwoord op hebt is ook geen punt dan gaan we samen opzoek naar de juiste antwoorden.

• Wil je graag een beeldmerk, tekstlogo of een combinatie van beide?

• Heb je voorkeur voor lettertype, kleur, vorm, uitstraling?

• Waar en hoe wil je het logo gaan gebruiken?

Logo restylen

We maken een logo voor jou op maat, wat past bij je bedrijf en hoort bij deze tijd. We kunnen alleen het mooiste maken, nadat we met elkaar in gesprek zijn geweest om jouw verwachtingen te inventariseren.